Joues de Boeuf en Civet

Joues de Boeuf en Civet

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Joues de Boeuf en Civet. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Joues de Boeuf en Civet is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're fine and they look fantastic. Joues de Boeuf en Civet is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Joues de Boeuf en Civet, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Joues de Boeuf en Civet delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Joues de Boeuf en Civet is 2-3 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Joues de Boeuf en Civet using 24 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Joues de Boeuf en Civet:

  1. 600 g - Joues de Bœuf
  2. ᴍᴀʀɪɴᴀᴅᴇ
  3. 1 - Carotte 🥕
  4. 1 - Navet
  5. 1/4 - Céleri Boule
  6. 1 - Oignon Jaune 🧅
  7. 2 - Gousses d'Ail 🧄
  8. 3 - Baies de Genièvre
  9. 1 - Clou de Girofle
  10. 750 ml - Vin Rouge 🍷
  11. ʙᴏᴜqᴜᴇᴛ ɢᴀʀɴɪ
  12. 2 - Feuilles de Poireau
  13. 4 - Feuilles de Laurier
  14. 4 - Feuilles de Basilic
  15. 3 - Brins de Thym
  16. 1 - Brin de Romarin
  17. ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ
  18. 3 cuillères à soupe - Huile d'Olive
  19. 1 cuillère à soupe - Farine
  20. Sel 🧂
  21. Poivre
  22. ꜰᴏɴᴅ ᴅᴇ ᴠᴇᴀᴜ
  23. 1 cuillère à soupe - Fond de Veau en Poudre
  24. 500 ml - Eau 🥛

Instructions to make to make Joues de Boeuf en Civet

  1. ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ : Epelucher la CAROTTE, le NAVET, le CELERI ROND, l'OIGNON et les GOUSSES D'AIL - Couper les GOUSSES D'AIL en 4 - Couper la CAROTTE, le NAVET, le CELERI et l'OIGNON en petits dés de même taille
  2. ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ʙᴏᴜqᴜᴇᴛ ɢᴀʀɴɪ : Ramolir à l'eau chaude 2 feuilles de POIREAU - Placer le LAURIER, le BASILIC, le THYM, le ROMARIN dans une feuille - Recouvir avec l'autre feuille de POIREAU - Nouer avec une FICELLE au milieu puis sur les bords puis entre les 2 - Lier les FICELLES entre elles - Égaliser le BOUQUET au Ciseau et Couteau
  3. ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇ ʟᴀ ᴍᴀʀɪɴᴀᴅᴇ : Mettre dans un Saladier les JOUES DE BOEUF, la CAROTTE, le NAVET, le CELERI BOULE, le BOUQUET GARNI, le CLOU DE GIROFLE, les GOUSSES D'AIL, l'OIGNON, les 3 BAIES DE GENIÈVRE écrasées, les 500ml de VIN ROUGE - Recouvrir le Saladier - Faire Mariner la VIANDE Pendant 12h au Réfrigérateur
  4. ᴀᴘʀᴇꜱ ᴍᴀʀɪɴᴀɢᴇ : Sortir les JOUES et les égoutter - Filtrer la GARNITURE DE LÉGUMES et l'egoutter à la Passoire Large - Mettre la MARINADE filtrée dans une Casserole, rajouter un VERRE DE VIN si la quantité de liquide semble insuffisante et faire bouillir à feu doux et à couvert - Ecumer la MARINADE pendant l'ébullition - Filtrer à nouveau la MARINADE avec un Passoire Fine
  5. ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴊᴏᴜᴇꜱ : Saler et Poivrer les JOUES - Faire chauffer 2 cuillères à soupe d'HUILE D'OLIVE dans une Poêle - Quand l'HUILE est chaude mettre les JOUES et les faire dorer sur chaque face à feu moyen
  6. ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ : Une fois les JOUES dorées les ressortir, les réserver et mettre la GARNITURE DE LÉGUMES dans la Poêle avec une autre cuillère à soupe d'HUILE D'OLIVE et faire dorer à feu doux pendant 30 minutes en retournant régulièrement - Une fois les LÉGUMES dorés rajouter une cuillère à soupe de FARINE et mélanger durant 1 minute
  7. ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴜ ꜰᴏɴᴅ ᴅᴇ ᴠᴇᴀᴜ (ᴘᴇɴᴅᴀɴᴛ ʟᴀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ᴅᴇꜱ ʟᴇɢᴜᴍᴇꜱ) : Dans une Casserole faire bouillir 500ml d'EAU et à ébullition rajouter progressivement une cuillère à soupe de FOND DE VEAU EN POUDRE
  8. Ʀᴇᴍᴘʟɪꜱꜱᴀɢᴇ ᴅᴇ ʟᴀ ᴄᴏᴄᴏᴛᴛᴇ ᴘᴏᴜʀ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ ʟᴏɴɢᴜᴇ : Préchauffer le Four à 200°C - Mettre la GARNITURE DE LÉGUMES, le BOUQUET GARNI, puis les JOUES, puis la MARINADE - Ajouter les 500ml de FOND DE VEAU - Placer à Feu Doux et attendre l'ébullition - Mettre Cocotte couverte au Four pendant 2h30
  9. ᴘʀᴇᴘᴀʀᴀᴛɪᴏɴ ᴅᴇꜱ ᴘᴏᴍᴍᴇꜱ ᴅᴀᴜᴘʜɪɴᴇꜱ ᴘᴀɴᴇᴇꜱ ᴀᴜ ꜰʀᴏᴍᴀɢᴇ
  10. ᴀᴘʀᴇꜱ ᴄᴜɪꜱꜱᴏɴ : Sortir les JOUES et les placer dans une petite Cocotte - Passer la GARNITURE DE LÉGUMES à la Passoire grosse pour récupérer la SAUCE - Dans la Cocotte recouvrir les JOUES de cette SAUCE - Réserver au four à 120°C
  11. ᴅʀᴇꜱꜱᴀɢᴇ : Idéalement servir les JOUES et leur SAUCE avec un accompagnement à base de PURÉE ou des PÂTES.

As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your individual tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that utilizes fewer or more active ingredients or is a bit more or less spicy, you can make straightforward modifications to attain this objective. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard cooking abilities for beginners you do not require to discover them however only if you master some easy cooking techniques.

This isn't a full overview to fast and very easy lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will certainly get your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Simple Way to Prepare Super Quick Homemade Joues de Boeuf en Civet. Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pizza carré

Poulet à la coréenne

Zlabia Algérienne