Gâteau invisible aux pommes

Gâteau invisible aux pommes

Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Gâteau invisible aux pommes. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Gâteau invisible aux pommes is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Gâteau invisible aux pommes is something which I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Gâteau invisible aux pommes, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Gâteau invisible aux pommes delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Gâteau invisible aux pommes is 6 portions. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Gâteau invisible aux pommes estimated approx 1 h.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Gâteau invisible aux pommes using 12 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Un bon gâteau bien fruité et très rapidement et simplement confectionné que ce gâteau invisible aux pommes. Et pourquoi invisible ? Et bien parce qu'il n'est absolument pas chargé en pâte, ce qui le rend bien compoté et digeste.
On a toujours quelques pommes chez soi qui n'attendent qu'à être transformées... Moi je le fais avec des pommes Boskoop, qui, selon moi, sont les meilleures pommes pour un gâteau. Mais on peut la remplacer par une autre variété de pommes adaptée à la confection de gâteaux, donc pas trop dure, mais compotable.
Est-ce un gâteau avec de la compote de pommes ou est-ce une compote de pommes avec du gâteau ? Pour vous en faire une idée, il faut absolument l'essayer... Alors, allons-y...
Source de la recette (réalisée en libre-interprétation) : émission TV 04/09/2021 Martina & Moritz sur WDR, titre de la recette : Der schnellste Apfelkuchen der Welt.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Gâteau invisible aux pommes:

  1. 5 belles pommes Boskoop (environ 800 gr)
  2. Jus d'un 1/2 citron (pour citronner les tranches de pommes)
  3. 2 œufs battus
  4. 100 gr sucre semoule
  5. 1 sachet sucre vanillé
  6. 100 gr beurre fondu
  7. 1 petite pincée de sel
  8. 100 gr farine
  9. 1 cc rase de levure chimique
  10. 10 cl lait
  11. beurre (pour le moule)
  12. sucre glace (à saupoudrer avant dégustation)

Instructions to make to make Gâteau invisible aux pommes

  1. Préchauffer le four à 210°C chaleur statique (résistances du haut et du bas). Faire fondre 100 gr de beurre. Le laisser tiédir un peu. Éplucher les 5 pommes, les couper en 4, ôter le cœur et les pépins. Couper les quartiers de pommes transversalement en fines tranchettes de 2-3 mm. Les citronner immédiatement avec le jus d'un demi-citron. Garnir le moule à charnière de 24 cm avec du papier de cuisson sulfurisé. Le beurrer avec un pinceau.
  2. Dans un saladier, mélanger au batteur ou au fouet : 100 gr de farine +1 petite pincée de sel + 100 gr de sucre semoule + 1 sachet de sucre vanillé + 2 œufs battus + 100 gr de beurre fondu tiédi + 1 cc de levure chimique + 10 cl de lait. Puis, rajouter les tranches de pommes et bien mélanger avec une cuillère en bois, afin d'enrober toutes les tranches de pâte.
  3. Verser la masse dans le moule garni de papier de cuisson beurré. Enfourner pour environ 60 minutes à 210°C, ou jusqu'à ce que le gâteau soit bien doré. NB : surtout ne pas ouvrir la porte du four avant la fin de la cuisson ! A la sortie du four, placer le moule sur une grille. Laisser le gâteau se stabiliser 10 mn avant d'ouvrir le moule. Déplacer le gâteau avec le papier sur une grille de refroidissement pour le laisser tiédir ou refroidir (selon les goûts).
  4. Saupoudrer le gâteau de sucre glace. Pour plus de facilité de service, laisser le gâteau sur le papier de cuisson pour le découper. A déguster tiède ou froid, nature ou bien accompagné d'une boule de glace vanille ou d'une touche de crème chantilly.

As your experience and also confidence expands, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a little basically zesty, you can make easy adjustments to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for standard cooking skills for novices you don't need to learn them but just if you understand some basic food preparation methods.

This isn't a complete overview to fast and also simple lunch recipes but its good food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food How to Make Perfect Gâteau invisible aux pommes. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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